Haal meer rendement uit jouw team! En speel zo sneller en efficiënter in op marktontwikkelingen

En speel zo sneller en efficiënter in op marktontwikkelingen 

“Het chiptekort raast voort”, “Graantekort bedreigt markt”, “Personeelstekort keert terug door snelle groei industrie”, “Hardnekkig tekort aan bouwmaterialen”. Zomaar enkele koppen die de afgelopen periode trending zijn. Gooi daarbij nog een enorme groei tegenover een enorm personeelstekort én een zware opgave voor het vinden van goed personeel en je hebt de cirkel van uitdagingen in de industriesector rond. Hoe zorg je er als industriële onderneming voor dat je razendsnel inspeelt op de marktontwikkelingen en jouw personeel zo efficiënt mogelijk kan blijven werken?  

Allereerst wil je dat al jouw ervaringen die je in het verleden hebt opgedaan in kunt zetten binnen je huidige processen. Stel, je bent bijvoorbeeld een ijsfabrikant, dan weet je door ervaring waar de pieken liggen voor de verkoop van jouw producten, hoeveel je verkoopt en ook zelfs hoeveel je in een seizoen tekortkomt. Je weet precies hoeveel eieren, melk, vanille, chocolade en andere producten je nodig hebt om er vervolgens door jouw medewerkers ijs van te kunnen maken in de volledige productieketen. Door alle ervaringen van de verkoop van jouw ijs te bundelen, creëer je inzicht in het productieproces en weet je bijvoorbeeld in december al wat je moet inkopen om in het zomerseizoen te kunnen voldoen aan de vraag van jouw producten. De invloedfactoren voor jou als industriële organisatie sla je zo, met behulp van alle data uit jouw ervaringen met Dynamics 365, plat.  

Het kan natuurlijk ook zijn dat de verkoop van jouw producten trendgevoelig is. Dan wil je op basis van een op basis van data voorspelbaar trendverloop snel in kunnen spelen op de vraag vanuit de markt en niet blijven zitten met een gigantische voorraad van producten die niet meer ‘on trend’ zijn. Seizoensgebonden en trendgevoelige productie zijn enigszins voorspelbare factoren waar je als industriebedrijf mee te maken krijgt en waar je op in wilt spelen met jouw mensen, maar er zijn ook factoren waar je niet direct grip op hebt. Denk aan het uitbreken van een oorlog of een vastgelopen containerschip waar alle voor jouw productie benodigde grondstoffen op liggen. Gevolg, jouw productieproces wordt teruggeschroefd en je kunt je medewerkers minder efficiënt inzetten.  

Dynamics 365 for Supply Chain Management kan jou helpen met het korter op de bal spelen binnen jouw productieproces. Daardoor kun je de aanvoerketen beter beheersen met het verkrijgen van inzicht in je productie. Wanneer je iets nodig hebt en waar je het in moet kopen om toch te kunnen blijven produceren met jouw personeel. Dynamics faciliteert zo een tweesporenbeleid. Door vervolgens automation en daarmee Microsoft Power Platform toe te voegen wordt het mogelijk meer rendement te halen uit het volledige proces van productie en daarmee jouw medewerkers. 

Over Bart 

Met meer dan 20 jaar ervaring in IT, focust Bart van Keulen zich op Solution en Enterprise Architecture. Bart leidt het Business Applications team binnen Unica ICT Solutions en samen met zijn team helpt hij jouw organisatie graag met het ontwerpen van een op maat gemaakte oplossing, alles op basis van jouw wensen. Met een focus op de salescyclus heeft het team voor verschillende organisaties en instanties succesvol ERP geïmplementeerd, vaak in combinatie met CRM en andere applicaties. 

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then