Minder magazijnbewegingen en andere voordelen van Dynamics 365 Supply Chain Management

Efficiënt kunnen werken is in ieder bedrijf belangrijk. Wie wil er nu langer bezig zijn met een taak dan nodig? Of tien keer naar het magazijn lopen als dat ook in één keer kan? Als iets geautomatiseerd binnen één minuut kan wil je er niet een uur van je kostbare tijd mee bezig zijn. Voor productiebedrijven is de mogelijkheid om efficiënt te kunnen werken afhankelijk van veel factoren rondom de supply chain. Heb ik mijn grondstoffen wel op tijd binnen om ermee aan de slag te gaan? Krijg ik wel genoeg binnen van wat ik heb besteld? Stuk voor stuk zaken waar jouw productieproces van afhankelijk is en daarmee óók of je op tijd kunt leveren aan jouw klanten. Enorm belangrijk dus dat je jouw inkoop- en toeleveringsketen op orde hebt. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

In het tijdperk van digitalisatie hebben veel bedrijven hun belangrijke bedrijfsprocessen al gedigitaliseerd. Het heeft er voor gezorgd dat er minder fouten worden gemaakt, er efficiënter gewerkt kan worden en er zo ook geld kan worden bespaard. Deze factoren gelden ook voor de toeleveringsketen. Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management is één van de oplossingen waarmee de supply chain kan worden geautomatiseerd. Om nog een stap verder te gaan is het met de laatste ontwikkelingen mogelijk om data-driven te werken in Dynamics 365. Door deze technologie toe te passen op jouw toeleveringsketen wordt het mogelijk om, met behulp van historie en artificial intelligence gebaseerd op marktfactoren zoals vraag, seizoensinvloeden, en trends, voorspellingen te doen. In Dynamics 365 Supply Chain Management kunnen deze data-driven besluiten uitgevoerd worden met behulp van Azure, de hybride cloud AI-service van Microsoft.

Wanneer moeten welke producten geleverd worden om jouw klanten te kunnen blijven voorzien van jouw eindproduct? Door slimme technieken in de supply chain te gebruiken, wordt het voor productiebedrijven mogelijk om tot in detail te zien wat zij de komende periode moeten produceren om met hun aanbod de vraag bij te benen. Het proces van het bepalen van de benodigde hoeveelheid grondstoffen die nodig zijn om te produceren, deze bestellen en opslaan en vervolgens overbrengen naar de productielocatie wordt veel nauwkeuriger, waardoor deze magazijnbewegingen kunnen worden teruggebracht. Met behulp van de data-driven voorspellingen uit Dynamics 365 kunnen magazijnmedewerkers precies zien welke grondstoffen of producten en welke hoeveelheden op de productielocatie nodig zijn om voor de komende periode genoeg te produceren. Dit zorgt ervoor dat de magazijnbewegingen kunnen worden verminderd.

Eén van de grote voordelen van Dynamics 365 Supply Chain Management, is dat magazijn-medewerkers met behulp van deze slimme voorspellingen minder magazijnbewegingen hoeven uit te voeren. De heftruckbewegingen kunnen enorm worden teruggebracht waardoor magazijnmedewerkers misschien nog maar één keer per dag door het magazijn hoeven te rijden om producten te verzamelen voor productie in plaats van meerdere keren per dag. Op maandagochtend verzamelt de magazijnmedewerker de producten die volgens automatische berekeningen van Dynamics 365 Supply Chain Management nodig zijn en pakt zo voor de gehele dag de juiste hoeveelheden in één keer. Zonder deze voorspellingen is een magazijnmedewerker niet meer meerdere keren per dag in het magazijn benodigdheden aan het picken die nodig zijn voor de productie.

Door je toeleveringsketen te optimaliseren kun je uiteindelijk veel tijd besparen door onder andere de magazijnbewegingen te verminderen. Heb jij het idee dat jouw supply chain management nog niet compleet geoptimaliseerd is en er nog meer voordelen uit te halen zijn? Vraag op www.jouwdynamics365.nl een demo of adviesgesprek aan en we laten één van onze Dynamics 365 experts contact met je opnemen! Het optimaliseren van magazijnbewegingen is één van de vele voordelen die Dynamics 365 Supply Chain Management biedt. Door je toeleveringsketen te optimaliseren en automatiseren komt er tijd vrij voor je medewerkers, zodat zij zich op andere taken kunnen focussen. Zo zorg je ervoor dat jouw bedrijf met kop en schouders boven de concurrentie uitspringt!

Over Bart

Met meer dan 20 jaar ervaring in IT, focust Bart van Keulen zich op Solution en Enterprise Architecture. Bart leidt het Business Application team binnen Unica ICT Solutions. Het team van Business Applications helpt jouw organisatie graag met het ontwerpen van een op maat gemaakte oplossing op basis van jouw wensen. Met een focus op de sales cyclus heeft onze Business Applications afdeling voor verschillende organisaties en instanties succesvol ERP geïmplementeerd, vaak in combinatie met CRM en met andere applicaties.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then