Crisis Communicatie App

Eenduidige en betrouwbare communicatie is voor een organisatie uitermate belangrijk, met name in een crisissituatie zoals nu de coronacrisis. Maak gebruik van de gratis PowerApp Crisis Communicatie, binnen een uur kun je ermee aan de slag en je medewerkers informeren.

Tegenwoordig zijn er gelukkig veel middelen om medewerkers te bereiken en informeren. Misschien wel té veel. Een centrale plek om deze informatie gecontroleerd en op het juiste moment te verspreiden, voorkomt veel verwarring.
 

Gratis crisis app tijdens coronacrisis

Microsoft heeft hier een gratis oplossing beschikbaar voor gesteld, de PowerApp Crisis Communicatie. Daarmee ben je als organisatie in no-time in staat om de juiste informatie, gecontroleerd via verschillende kanalen (Teams, SharePoint en mobiele app) beschikbaar te stellen. Super handig! Klik op onderstaand plaatje om het het filmpje te starten, over de werking van de app voor een eindgebruiker.

Zo ziet de crisis communicatie app eruit voor medewerkers

Bekijk de video hieronder

Twee apps

De oplossing bestaat uit twee apps. Een voor het centrale crisisteam en een voor alle medewerkers. Het centrale crisisteam kan met een app binnen een handomdraai in verschillende categorieën nieuws en informatie delen. De eindgebruikers kunnen op elk device het nieuws en de informatie raadplegen.

Wat voor informatie kun je delen in de app?

 • Bedrijfsnieuws
  Bijvoorbeeld nieuwe maatregelen over klantbezoeken

 • Algemeen nieuws
  De laatste berichten van bijvoorbeeld RIVM geautomatiseerd beschikbaar stellen

 • Handige tips
  Thuiswerken met Teams

 • Veel gestelde vragen
  Hoe om te gaan met zorgverlof

 • Koppelingen
  Links naar externe of interne webpagina’s en of documenten.

 • Contactpersonen bij noodgevallen
  Overzicht contactgegevens van bijvoorbeeld het crisisteam

 • Een aanvraag indienen
  Vragen die je hebt aan het crisisteam

De werking van de app en de installatiehandleiding zijn door Microsoft prima gedocumenteerd. Binnen een uur kan de oplossing operationeel zijn.

Wat kunnen wij voor je doen!

Indien ondersteuning gewenst is bij het uitrollen, uitvoeren van kleine aanpassingen aan de standaard functionaliteiten of het updaten van de app staan wij voor je klaar. De aanvraag kun je hieronder indienen. Na het invullen van het contactformulier nemen we zo snel mogelijk contact op. Samen bespreken we de situatie. Uit eerdere ervaring is gebleken dat het mogelijk is om binnen een uur up and running te zijn!

Is de Crisis Communicatie App ook iets voor jouw organisatie?

Juiste informatie, gecontroleerd via verschillende kanalen.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then